Beautiful Bag

Mooie Tassen en meer!

Gebedskleden: het beste cadeau voor een moslim

Gebedskleding

Het belang van Salat kan niet ontkennen worden. Niet alleen is het een verplichting voor iedere Moslim, maar het zorgt onder andere ook voor solidariteit en beschermt tegen slechte gewoonten. Gebedskleden zijn daarom een belangrijk onderdeel in het huis van moslims en een ideaal cadeau voor verschillende gelegenheden:

  • Gebedskleden zijn een heel geschikt cadeau om een nieuwe woning te vieren. Als familie of vrienden verhuizen, geef ze dan een luxueus tapijt cadeau om hun woning compleet te maken. Kies voor een luxueuze soort dat lang mee zal gaan en laat zien hoe vrijgevig je bent.
  • Heb je een vriend of familielid die je graag wilt overtuigen om regelmatig te bidden, dan kun je hem ook een gebedskleed aanbieden. Gebedskleding zoals een hoofddeksel of gewaad zijn ook vriendelijke hints om je geliefden aan te sporen.
  • Gaat er iemand op reis, of studeren in het buitenland? Gebedskleden in reisformaat zijn niet erg duur en erg klein als ze opgevouwen zijn, maar ze helpen iemand herinneren aan hun verplichtingen en het comfort van dagelijkse rituelen.
Gebedskleding

Gebedskleden kiezen voor geliefden

Het belang van een gebedskleed is om een schone plaats te bieden om te bidden. Het beschermt je gebedskleding tegen vervuiling. Maar als je het cadeau wilt doen, wil je misschien iets meer tijd en aandacht besteden om het persoonlijk te maken.

Materiaal van gebedskleden

Kies een materiaal dat het meest geschikt is voor de gebruiker van het kleed. Oudere mensen hebben baat bij gebedskleden met een polyester vulling voor extra comfort. Is het gebedskleed bedoeld voor op reis? Kies dan voor een dunne katoenen kleed dat klein opgevouwen kan worden en gemakkelijk te wassen is. En gebedskleden met een antislip laag zijn erg handig voor op gladde vloeren zoals laminaat, parket of tegels.

Kleur en patroon van gebedskleden

Kleuren en patronen van gebedskleden zijn een kwestie van persoonlijke smaak en het interieur van het huis. Maar er zitten werkelijk verborgen betekenissen in de patronen en kleuren.

Groen is de traditionele kleur van de islam en de lievelingskleur van de profeet Mohammed. Het betekent ook dat je een oase benadert.

De boog die op de meeste gebedskleden te vinden is, is een “Mihrab”, een siernis in de muur van een moskee, die de richting van de Qibla aangeeft. Het symboliseert ook de ingang naar het paradijs.

 Symbolen en patronen die veel gebruikt worden:

  • Stromend water langs de randen van kleden
  • Cipresbomen; het symbool voor eeuwigheid
  • Rechthoekige vormen zijn kisten; het symbool voor een bruidsschat
  • Graanmotieven betekenen overvloed

Door rekening te houden met de verschillende soorten, kleuren en motieven kun je je cadeau een persoonlijke betekenis geven en zal de ontvanger er graag gebruik van maken.