Beautiful Bag

Mooie Tassen en meer!

Wat doe je aan op een gure herfstdag?

dames omslagdoek

Het lijkt alsof herfstachtige weer steeds vaker voorkomt. In ieder geval hebben we steeds vaker een zogeheten kwakkelwinter waardoor wind en regen met temperaturen van net boven nul in november begint en tot in maart doorgaat. Het is daarom logisch dat de garderobe aangepast moet zijn aan dit weertype. Zoiets als een dames omslagdoek mag daarbinnen niet ontbreken, en omdat je het veel dagen van het jaar zal dragen, zal je het ook daadwerkelijk regelmatig aan hebben. Maar wat moet je nog toevoegen om met zulk weer vlot gekleed te gaan?

dames omslagdoek

Kies voor kleding in herfstkleuren

Kleding voor herfstachtige dagen moet bij voorkeur waterafstotend en winddicht zijn. Bij een winterjas let je sterk op de voering, houdt die de warmte goed vast, maar op herfstachtige dagen is winterkleding al snel te warm. Kenmerkend is de lauwe temperatuur met amper verschillen tussen de dag en nacht. Je hoeft dus als je naar buiten gaat geen dikkere jas aan te trekken als de zon onder is. Lastiger zit het met de broek of rok. Een nette pantalon blijft niet in model als deze nat zal worden. Wil je netjes voor de dag komen dan zal je voor een rok moeten kiezen, maar iedereen weet hoe vervelend een natte panty zit. Het beste zit je met een spijkerbroek, maar daarin kun je niet altijd jezelf netjes presenteren. Het vraagt vernieuwing en de hoop dat een spijkerbroek in de toekomst altijd en overal kan.

Qua kleuren voor kleding voor de herfst werkt het heel eenvoudig. Ga bij voorkeur voor die sprekende herfstkleuren van bruin, okergeel, en dat typische rood. Het zijn kleuren die altijd in de mode zullen blijven en makkelijk te combineren zijn. Ook een dames omslagdoek in herfstkleuren kun je op meerdere truien, vesten, en jassen dragen. Als extra accessoire zijn er voor de herfst van die chique hoeden, petten en andere hoofddeksels die je kunt matchen met een dames omslagdoek. Voor zo’n accessoire moet het weer niet te hard waaien, want anders waait het van je hoofd. Omdat we zoveel dagen van het jaar herfstachtige weer hebben is zo’n accessoire kopen een goed idee.