Beautiful Bag

Mooie Tassen en meer!

De bescheiden vissershoed, een model apart!

De vissershoed heren vissershoed heren werd in het begin van de 20e eeuw als een puur functioneel item gedragen door Ierse boeren en vissers. Hij werd gedragen als bescherming tegen de regen, wat mogelijk werd gemaakt door de brede, naar beneden hellende rand. Het feit dat het kan worden opgevouwen om in een zak te passen, was ook toen ook een praktische meerwaarde. Een paar decennia later werd in de jaren ’40 en tijdens de Vietnamoorlog van de jaren ’50 tot ’70 een standaardhoed gemaakt van olijfgroene katoenen stof gebruikt om de nek van troepen te beschermen.

Wat kenmerkt de vissershoed?

Maar het was op het hoogtepunt van de mod-beweging in de jaren ’60 dat de vissershoed heren overging van een functioneel stuk naar een modieus exemplaar, met stijlen die traditioneel katoen of tweed ruilden met stoffen die de geest van het decennium vatten.
Ze werden een onderdeel van de reguliere mode in de jaren 80 en 90, dankzij skate- en hiphop-subculturen, en zijn nu een populaire keuze voor modeliefhebbers. De stijl van de hoed is onderscheidend, met een brede, naar beneden hellende rand en een platte bovenkant. Je vindt ze met kortere zijkanten en dankzij de flexibele stofconstructie kun je de rand omdraaien voor beter zicht.

Is een vissershoed heren een zomeritem?

Misschien zie je deze vorm als onbetwistbaar zomer-item. Naast zijn zonwerende eigenschappen, kan hij makkelijk worden gestyled met vrijwel alles onder de – je raadt het al – zon. Neutrale tinten of vrolijke kleuren en prints maken hem voor iedere man bereikbaar.
Helaas werkt herfst- en winterweer niet echt met canvas, waardoor je hoofd de verkeerde kant op gaat.
Daarom wordt het alom geliefde hoofddeksel ,de vissershoed mannen, bekleed met winterstoffen zoals vilt, fleece of corduroy zijn momenteel een van onze favoriete winter items.