Beautiful Bag

Mooie Tassen en meer!

Diverse manieren om je sjaal te dragen

aanschaffen kleding

Het is weer tijd om onze mutsen en sjaals te dragen. De sjaal behoort tot één van de meest gebruikte accessoires bij herenkleding. Een sjaal is modieus en functioneel tegelijk. Sjaals voor mannen zijn er in veel verschillende dessins, stoffen en lengtes. Voor de koude winterdag kies je uiteraard het beste voor een lekkere lange sjaal van wol of kasjmier. Die houdt je heerlijk warm en kun je op verschillende manieren dragen. Feit is dat een sjaal eigenlijk elke outfit net dat beetje extra kan geven.

Dessins do’s en don’ts      

Streepjes, ruitjes, effen en kleurige sjaals doen het bij de Nederlandse en Belgische mannen heel goed en zijn gemakkelijk met heel veel outfits te combineren. Merken van herenkleding die ook sjaals in hun collectie hebben zijn onder meer van Gils, Jack & Jones, Casa Moda, Profuomo en Michaelis.

Hoe draag jij je sjaal?

Hoe mannen hun sjaals dragen hangt vaak af van de gelegenheid. Wordt de sjaal gedragen op sjieke herenkleding, of juist heel casual op een spijkerbroek? Wanneer de sjaal gedragen wordt op een kostuum, dan wordt er vaak gekozen voor een eenvoudige doch elegante knoop. Een eenvoudige elegante knoop leg je als volgt: De sjaal wordt in de lengte gevouwen en vervolgens om de nek gelegd. De uiteinden worden daarna door de lus gehaald.

Een sjaal als accessoire bij je herenkleding

Een sjaal hoeft niet altijd over een jas gedragen te worden. Ook als accessoire item over bijvoorbeeld een trui of overhemd kan een sjaal voor extra flair zorgen. Wikkel bijvoorbeeld de sjaal op één derde van de lengte om je nek en gooi het uiteinde vervolgens over de andere schouder. Wil je de sjaal heel casual dragen, wikkel hem dan gewoon rond je nek en pas de uiteinden aan hoe je dat zelf wil. Vooral dassen met een dikkere en grovere uitstraling doen het goed op deze manier.