Beautiful Bag

Mooie Tassen en meer!

Op zoek naar een goede allesreiniger? Ga voor groene zeep van topkwaliteit

Vloeibare groene zeep

In wat voor type huis je ook woont, je zult altijd enige tijd, aandacht en geld kwijt zijn aan het goed onderhouden ervan. Regelmatig onderhoud en een zorgvuldige en regelmatige schoonmaak zijn nu eenmaal hard nodig om je woning leefbaar te houden voor zowel de korte als de lange termijn. Wanneer je dit verzuimt te doen, dan zullen vuil en stof zich ophopen, wordt de kans op ongedierte groter en kom je vanzelf in een situatie terecht die je gerust als onhygiënisch zou kunnen bestempelen.

Om het reinigen van je woning op een echt goede manier vorm te kunnen geven is het noodzakelijk om over de juiste schoonmaakmiddelen te beschikken. Voor het bewerkstelligen van de best mogelijke hygiëne is dit nodig, net als voor het daadwerkelijk elimineren van bacteriën, virussen en andere ongewenste factoren. 

Zoals je waarschijnlijk weet bestaan er talrijke verschillende soorten schoonmaakmiddelen. Gelukkig is het in principe niet nodig om van alle mogelijke varianten iets in huis te hebben. Zo kun je met een goede allesreiniger bijvoorbeeld al heel veel. Een allesreiniger kun je namelijk inzetten voor het schoonmaken van (oppervlakkig) vuil om heel veel verschillende soorten ondergronden en oppervlakken. Een uitstekend voorbeeld van een goede allesreiniger is vloeibare groene zeep. Waar je vervolgens echte kwaliteitszeep als allesreiniger kunt herkennen kun je lezen in de volgende alinea.

Vloeibare groene zeep

Onmisbare eigenschappen van groene kwaliteitszeep

Als je op zoek gaat naar groene zeep om als allesreiniger te gebruiken, probeer dan een product te vinden dat de volgende eigenschappen heeft: 

  • Het dient een huidvriendelijk product te zijn, oftewel een product waarvan het niet erg zou zijn als je huid ermee in aanraking komt.
  • Het behoort een ecologisch geproduceerd product te zijn. Dat is een productiewijze die beter is voor het milieu. Een dergelijk product bevat doorgaans ook nog eens minder potentieel schadelijke stoffen.
  • Kies bij voorkeur ook voor een product dat in Nederland is geproduceerd. Dit is om milieuredenen een goede keuze, want dit product heeft dan geen verre reis (met een flinke uitstoot als gevolg) hoeven afleggen om uiteindelijk in jouw keukenkastje te belanden.
  • Neem een product zonder onnodig toegevoegde elementen als kleurstoffen en parfums.
  • Ga voor een schoonmaakmiddel waar zo min mogelijk bestanddelen in zitten waar een mens allergisch voor kan zijn.

Tips voor een deugdelijk gebruik van groene zeep

Als je eenmaal een goede groene zeep – bijvoorbeeld een Tricel groene zeep – in huis hebt, dan is het uiteraard zaak om het maximale uit de capaciteit van dit product te halen. Afijn, dit zou je bewerkstelligen door opvolging te geven aan de hieronder beschreven adviezen:

  • Zaken als de sanitaire voorzieningen, nagenoeg alle soorten vloermaterialen en textiel kun je met een goede groene zeep altijd reinigen.
  • Gaat het om een geverfd oppervlak? Dan kun je de zeep het best extra verdunnen.
  • Bij elementen als manchetten en boorden is het even opletten geblazen. Het best smeer je deze elementen eerst voorzichtig in met de zeep en was je het daarna goed uit.
  • Je kunt groene zeep – met name de vloeibare varianten – uitstekend gebruiken voor een kleine handwas.

Meer verhalen