Beautiful Bag

Mooie Tassen en meer!

Zo scoor je de perfecte winterjas!

Helaas is de zomer alweer een tijdje uit ons land maar tot op heden was het nog te doen qua temperatuur. We hebben nog mogen genieten van een lange nazomer/herfst. Maar daar is sinds deze week verandering in gekomen en de eerste sneeuw voor dit jaar is voorspeld. Ontzettend leuk natuurlijk een witte deken over ons land maar sneeuw brengt uiteraard ook kou met zich mee. Om aankomende week en alle koude dagen die volgen door te komen hebben we hier een aantal tips voor je voor het kopen van de perfecte winterjas. Lees je mee?

De stof en vulling

Jassen kunnen van verschillende materialen worden gemaakt. Zo heb je bijvoorbeeld de leren jas, de gewatteerde jas en de wollen jas. Niet ieder materiaal is even warm en dus ook niet zo geschikt voor de winter. Een leren jas is bijvoorbeeld super leuk om te dragen maar totaal niet geschikt voor de winter omdat het je lichaam geen warmte biedt. In de winter kan je beter kiezen voor een gewatteerde jas of wol. Toch moet je bij een wollen jas wel weer opletten dat deze niet waterdicht is. Mocht je dus een keer in een sneeuwbui of regenbui terecht komen dat heb je dus geen garantie dat je droog en warmt op plaats van bestemming aan komt. Daarnaast houdt deze jas ook minder goed de wind tegen. De manier waarop het materiaal is verwerkt heeft hier grote invloed op. Hoe dichter het wol op elkaar zit, hoe meer water- en winddicht de jas zal zijn.

De lengte

Ook de lengte is een belangrijk punt om naar te kijken. Hoe langer de jas, hoe meer het lichaam beschermd is tegen de kou en regen en hoe meer het lichaam warm gehouden kan worden. Daarnaast heeft de lengte van de jas ook invloed op je lichaamstype. Zo zal een klein persoon nog kleiner lijken daar een lange jas en een korte jas zal bij een lang persoon niet op de juiste plek accentueren. Pas daarom altijd de jas voor je hem koopt om te kijken of de lengte bij jouw lichaamstype past. Een XPLCT jas is bijvoorbeeld verkrijgbaar in zowel een korte lengte als een lange lengte. Ook een Parajumper jas is in verschillende lengtes verkrijgbaar.

De sluiting

De sluiting van de jas kan ook in meer of mindere bepalend zijn met betrekking tot het tegenhouden van wind en nattigheid. Wil je een echte goede winterjas scoren? Koop er dan eentje die zowel een sluiting met een rits als met knopen heeft. Op die manier ben je dubbel beschermd en komen de wind, de regen en de kou er niet doorheen.