Beautiful Bag

Mooie Tassen en meer!

Ketting trends 2017: modern traditioneel, chokers en edelstenen

De halskettingen zijn dit jaar, net als de andere sieraden, groot en veel. Maar wel binnen kaders, niet alles is geoorloofd, hoewel dat wel zo lijkt als je naar de Fashion Week kijkt.

Modern traditioneel

Veel traditionele kettingen zijn uit de kast getrokken, opgepoetst en een beetje aangepast. Etnische kettingen met veel ingelegde stenen en meerdere rijen waardoor de borstkas bedekt wordt, zijn daar een goed voorbeeld van.

Maar ook woorden groot uitgevoerd in goud of zilver al dan niet ingelegd met edelstenen of (nep)diamanten mogen dit jaar. Deze kennen we uit de jaren ’80 van de rappers die met de meest extravagante sieraden in de vorm van woorden om hun nek liepen. Nu zijn deze helemaal voor 2017, maar dan wel verwerkt in een fijne schakel, niet zo grof als destijds. Ook de woorden zijn verwerkt in schakels en afgewerkt met edelstenen, dus niet de grote plakkaten.

Sieraden

Daarnaast de parelketting. Groot, groter, grootst. Enorme (nep)parels die tot op de buik in meerdere strengen hangen. Dat doet overigens niets af aan de tijdloze parelketting die ook nog steeds kan, maar voor de meer hippere types is dit zeker een nieuwe trend.

Deze enorme kettingen zijn de eyecatcher. Eigenlijk maakt het niet zo heel veel meer uit wat je aan hebt, want alle aandacht gaat naar de ketting.

Choker

De choker is dit jaar terug en hoe! Niet meer allen de simpele zwarte band met eventueel een steentje erin. Nee, prachtige vlinders gesneden uit een stukje stof en afgezet met prachtige edelsteentjes om het uitgesneden figuur te benadrukken.

Natuurlijk geldt ook hier weer groot. Maar dat is in het geval van een choker niet zo erg, want heel groots kan het niet, omdat het uiteindelijk wel om je nek moet passen. Geïnspireerd op Afrikaanse gouden banden om de nek zijn er allerlei varianten; met figuren erin verwerkt, afgewerkt met kwastjes aan de onderzijde of afgezet met opvallende stenen. Of het comfortabel is, is nog maar de vraag, maar het ziet er prachtig uit.

Edelstenen

De grootste en leukste trend dit jaar is het gebruik van edelstenen (bron: Ikbensieraden.nl). Prachtige, niet zo grote, kettingen die bestaan uit een aaneenschakeling van ingelegde smaragden, eventueel gecombineerd met een bijpassende armband of bijpassende oorbellen zijn voor iedere fancy gelegenheid geschikt. Ook halskettingen met stenen als amethist zijn het helemaal dit jaar. Overal worden stenen in verwerkt en dat maakt de sieraden bijzonder en opvallend. Dit type halsketting is zeker geschikt voor wie wel trendy wil zijn, maar niet heel extravagant.